Tilastot ja dokumentit

Vakavat liikenneonnettomuudet ovat monesti usean huonon sattuman summa. Vuosittaiset vaihtelut ovat suuria, joten tilannetta kannattaa tarkastella useamman vuoden keskiarvoina.

Loviisan alueella on liikenteessä viime vuosina loukkaantunut keskimäärin noin 25 henkilöä ja kuollut keskimäärin hieman alle 2 henkilöä vuodessa. Loviisan onnettomuuksista noin neljännes tapahtuu kaduilla taajamissa, loput maanteillä taajamien ulkopuolella.

Klikkaa kuva suuremmaksi.

Viralliset liikenneonnettomuustiedot perustuvat poliisin tietoon tulleisiin tapauksiin. Tilastoista puuttuukin paljon esimerkiksi pyöräilijöiden ja mopoilijoiden loukkaantumiseen johtaneita yksittäisonnettomuuksia.

Kaatumistapaturmat eivät sisälly liikenneonnettomuuksiin, mutta talven keleistä riippuen niistä kärsii moni kuntalainen ja kaupungillekin niistä koituu merkittäviä sairaanhoidon kustannuksia.

Nuoret alttiimpia onnettomuuksille, iäkkäät vammoille

Eri-ikäisille loviisalaisille tapahtuu erilaisia liikenneonnettomuuksia. Nuoret mopon ja henkilöauton kuljettajat ovat alttiita onnettomuuksille, iäkkäät taas hauraampia onnettomuuksien seurauksille, etenkin kävelijöinä ja pyöräilijöinä.

Lasten liikenneturvallisuus huolettaa, mutta lapsille liikenneonnettomuuksia sattuu onneksi kuitenkin vähän: noin 2–3 kappaletta vuodessa, useimmiten henkilöauton matkustajana.

Loviisan liikenneturvallisuutta käsitteleviä aineistoja

Linkit onnettomuuskarttatyökaluun