Ilmastonmuutos

Ilmastonmuutos on aikakautemme vakavin uhka. Maapallon lämpötila ei koskaan aikaisemmin ole muuttunut näin nopeasti. Toiminnallamme voimme kuitenkin vaikuttaa ilmastonmuutoksen edistymiseen.

Loviisa päästöttömän ja uusiutuvan energian sekä energiatehokkuuden edelläkävijäksi?

Covenant of Mayors for Climate & Energy  on kaupunginjohtajien energia- ja ilmastosopimus. Sopimus on vapaaehtoinen ja siihen on sitoutunut tuhansia paikallisia ja alueellisia viranomaisia. Sopimuksessa on sitouduttu EU:n ilmasto- ja energiatavoitteiden toteuttamiseen omalla alueellaan.

Loviisan kaupunginhallitus päätti kesäkuussa 2018, että Loviisan kaupunki liittyy sopimukseen. Energia- ja ilmastosopimukseen liittyneet sitoutuvat kestävän energian toimintasuunnitelman kehittämiseen kahden vuoden kuluessa.

Loviisan ydinvoimalassa tuotetaan merkittävä osa koko Suomen hiilidioksiidipäästöttömästä energiasta ja muitakin uusiutuvia energiamuotoja, kuten aurinko- ja tuulisähköön liittyviä hankkeita suunnitellaan yhä enemmän. Kaukolämpöämme tuotetaan biovoimaloilla. Kaupungin työntekijöiden käytössä on kuusi sähköautoa, ja niitä saavat vuokrata myös asukkaat ja matkailijat.

Loviisan kasvihuonekaasupäästöjä seurataan CO2 -laskennalla

Viikkotilastoinnissa mitataan merkittävimpiä kasvihuonekaasupäästöjä. Näitä ovat hiilidioksidi, metaani ja dityppioksidi (CO2, CH4, N2O).

Alla oleva kuva kertoo kuluttajien sähkönkulutuksen, rakennusten, käyttöveden lämmityksen, tieliikenteen, maatalouden ja jätehuollon päästöt Loviisassa.

Kuvan alareunassa olevasta linkistä pääset CO2-raportin omille verkkosivuille, jossa pääset tarkastelemaan päästötilannetta koko Suomessa.

Loviisan kasvihuonekaasupäästöt 2009-2020 ja ennakkotieto vuodelta 2021

Loviisan kasvihuonekaasupäästöt 2009-2020, yhteenveto 

CO2-raportti.fi