Tillbringa en uppfriskande sommar i Lovisa med att plaska, idrotta och samla naturupplevelser 

Plagen

Lovisa stad önskar dig välkommen att tillbringa oförglömliga sommardagar i vackra landskap. Sommaren i Lovisa erbjuder många möjligheter att njuta av naturen och att röra sig. De officiella badplatserna och badstränderna öppnar 1.6.2024 och de inbjuder dig att komma och njuta av uppfriskande stunder av simning ända till 31.8.2024.

Badplatserna och badstränderna

Välj det objekt som faller dig i smaken bland ett flertal fantastiska badplatser, så som Rönnäs, Skukulträsket, Bäston, Forsby, Rissundet, Valkom, Kiramo  och Särkjärvi södra eller badstränderna Plagen och Drömstrand. Mer uppgifter om badplatserna och badstränderna hittar du här.

Idrottsplatser utomhus   

Utöver simning erbjuder Lovisa dessutom ypperliga möjligheter till idrott utomhus. Idrottsplatserna och deras reserveringskalendrar är lättillgängliga för att du ska kunna planera en aktiv sommardag. Lovisa har mångsidiga möjligheter där man kan till exempel jogga, cykla eller syssla med många andra utomhusgrenar. Bekanta dig med idrottsplatserna utomhus och reserveringskalendern i denna länk.

Vandringsrutter och naturupplevelser

Finn också fantastiska naturupplevelser och motioneringens glädje på vandringsrutterna i Lovisaområdet! Lovisa stad är stolt att presentera ett mångsidigt utbud av vandringsrutter som erbjuder såväl lugna stunder i naturen som en möjlighet att bekanta sig med områdets rika historia. Bekanta dig med vandringsrutterna här.

Välkommen och njuta av en aktiv och uppfriskande sommar i Lovisa! Kom ensam, med vänner eller familjen – vi har något för alla. Lovisa väntar på dig.

Lovisa stad
Centralen för näringsliv och infrastruktur