Muddringen utanför Drottningstranden börjar 1.7.2022

Muddringsarbetet börjar utanför Drottningstranden 1.7.2022. Arbetet beräknas ta tre månader och är klart före slutet av september. Området som ska muddras ligger öster och norr om Skeppsbron. Arbetsområdet avgränsas med ett siltnät, som minskar spridningen av grumligt vatten i havsområdet.

Lovisas lekparker har årsgranskats och fått bättre webbplats

Runtom i Lovisa finns sammanlagt 21 lekparker. Årsgranskningen efter vintern är nu utförd i samtliga lekparker. Fast man ännu väntar på reservdelar för enstaka utrustning, är all utrustning i sådant skick att det är fritt fram att leka. Samtidigt har informationen om parkerna på adressen loviisa.fi/sv/lekparker uppdaterats med bilder och bättre beskrivningar.

Lovisabakelsen utmanar runebergstårtan – Delta i baktävlingen!

Lovisa stad utlyser nu en baktävling för att få fram en ny Lovisabakelse. Tävlingen är öppen för alla. Semifinalen går av stapeln torsdagen 12.5 klockan 15 i Lovisavikens skola. Därifrån går 3–5 bidrag vidare till finalen lördagen 14.5 klockan 12 i Kommendantshuset. Vinnaren utses av en mångsidig och namnstark jury som avslöjas senare.

En K-Market byggs på Drottningstranden

Kesko Oyj och Lovisa stad undertecknade 9.3.2022 köpebrevet för en tomt på Drottningstrandens bostadsmässområde. Tomten finns på korsningsområdet mellan Skärgårdsvägen och Mannerheimgatan på adressen Skärgårdsvägen 3. Kesko bygger en K-Market livsmedelsaffär på tomten.