Lovisa bokcafé inhiberat

På grund av rådande pandemiläge är Lovisa bokcafé tyvärr inhiberat tillsvidare. Det innebär alltså att denna lördags (24.10) samtal med Johanna Holmström inte blir av. Vi återkommer med information så fort det blir möjligt att återuppta verksamheten. Och då sannolikt…

Mellan månen och oss

Kuun ja meidän välillä (=Mellan månen och oss) är Eero Ojalas andra långa monolog om Kai Nieminens dikter. Den föregående föreställningen Maailmanlopusta emme muistaneet puhua (=Vi kom inte ihåg att tala om världens slut) fick sin premiär på Diktveckan i Kajana sommaren 2013 efter att Ojala sommaren innan vunnit titeln Årets unga recitatör. Kuun ja meidän välillä är en vacker, melankolisk, mångfacetterad och, lika som Nieminens texter, en självironisk föreställning som behandlar längtan, kärlek, drömmar och jakten efter varandets ögonblick.

Konst i Sibeliushuset

Musikinstitutets utrymmen i Sibeliushuset är färdiga efter remonten. I salen finns målningar av Alice Kaira, som inte har varit framme tidigare. Tavlorna hör till en privat samling, och utställningen är kuraterad av Lovisa museum.