Alla kan se Arppa live på Socis 2.12.2023!

Arppa ger en ovanlig spelning utan åldersgräns på Societetshuset i Lovisa på lördag kväll 2.12.2023. Ungdomar och musikälskare i alla åldrar kan då uppleva en av de starkast lysande stjärnorna på Finlands indiehimmel.

Tillägg 1.12: Klass 9F från Harjurinteen koulu ordnar en ”Buffé” till evenemanget där man kan betala kontant eller med Mobilepay!

Dörrarna öppnas klockan 18, och den för många Lovisabor bekanta lokala förmågan Dj Niko K står för uppvärmningen. Klockan 19.30 är det dags för Arppa att äntra scenen. Efter Arppa fortsätter kvällen i takt med DJ Niko K fram till klockan 22.

– Initiativet till en spelning utan åldersgräns kom från Saltbodans ägare Timothy Kühn och ungdomstjänsternas personal nappade såklart direkt på idén, berättar koordinerande uppsökande ungdomsarbetaren Samira Al-Far.

Arppa och hans bänds spelningar är kända för sin värme och spontanitet. Spelningen på Saltfest i Lovisa i somras var mycket uppskattad.

– Det är tyvärr inte så ofta omyndiga för ett rimligt pris kan uppleva en spelning av den här kalibern. För många ungdomar kanske det här blir deras första riktiga keikka, och med Arppa på scenen blir det säkert en oförglömlig kväll för musikälskare i alla åldrar, konstaterar Al-Far.

Inträdet kostar 10 euro eller 8 euro via en förmån i applikationen Ungdomspasset.

Biljetterna säljs på webben via denna länk. Biljetterna kan även köpas med kort och kontant vid dörren och via Navigatorn på Brandensteinsgatan 13. Förmånen via Ungdomspasset fås genom att visa upp applikationen i samband med köpet. För arrangemanget står Lovisa stads kultur- och ungdomstjänster tillsammans med Timothy Kühn samt lokala företag och föreningar. Eventuell vinst från konserten går till Lovisa stads ungdomstjänster.

– Arppa har förresten flyttat till Lovisa! Det fanns en artikel om honom i sommarens Pikkukaupunki-tidning, tipsar Al-Far.

Länkar

Läs artikeln i Pikkukaupunki: https://www.pikkukaupunki.fi/site/sisko-ja-sen-veli-anna-arppa/

Se en kort video från arppas spelning: https://www.youtube.com/watch?v=jAIrdwO0nB4

Arppa

Översatt från https://www.altagency.fi/artists/arppa/
Arppa är framför allt känd för sitt energiska och improvisationsbaserade liveframträdanden och är en av de ledande namnen inom den nuvarande finländska indiescenen. Arppas underbara musik är tidlös och texterna är som rörliga bilder – de insiktsfulla, uppriktiga och skarpt skildrade stämningarna rör sig från Karleby via det nattliga Helsingfors till en lönnkrog med Laila Kinnunen i juli ’58.

I Arppas band medverkar musikerna Ville-Veikko Airaniemi, Eero Seppä och Okko Saastamoinen.

Arppas popularitet bygger på aktivt turnerande och att ofta ge ut nytt material. Arppa har samlat skickliga och lyskraftiga musiker omkring sig, vilket har resulterat i en vacker och sammanhängande ljudvärld kring hans stämningsfulla texter. Arppas naturliga och avslappnade framtoning, tillsammans med den uppriktiga glädje som strålar från bandets framträdanden, gör att publiken inte kan låta bli i att ryckas med i hans musik.

Samarbetspartners

Loviisan Lions R.Y
Someron Säästöpankki
Peak Press
Lähitapiola / Lokal TapiolaKaino
Mattila Oy
Café Favorit
Loval Oy
Kruunu Apteekki
Loviisan Agricolan Seurakunta / Agricola församlingen i Lovisa
Restaurant Saltbodan
Lovisa Kafferosteri
JR Sounds 
Östra Nylands Ungdomsförbund


Bild: Altagency/Andre Pozusis