Lovisa stad meddelar: Finlands Vita Ros förtjänstkors beviljades till direktör Sari Paljakka 

Ordförande för stadsfullmäktige i Lovisa stad Otto Andersson belönade Sari Paljakka för hennes meriterade arbete i Lovisa stad.

På förslag av Lovisa stad beviljade republikens president 6.12.2023 Finlands Vita Ros förtjänstkors till direktören för centralen för näringsliv och infrastruktur i Lovisa stad Sari Paljakka. Förtjänstkorset överläts på stadsfullmäktige i Lovisa stads sammanträde onsdag 13.3.2024. Förtjänstkorset överräcktes av ordförande för stadsfullmäktige i Lovisa stad Otto Andersson.

På förslag av Lovisa stad belönade republikens president Sari Paljakka för hennes betydande satsning som direktör för centralen för näringsliv och infrastruktur i Lovisa stad. Sättet som Paljakka förbundit sig till stadens utveckling och innovationer saknar sitt like och hennes arbete har medfört omfattande resultat såväl på lokal som på nationell nivå.

Ledamot i stadsfullmäktige i Lovisa stad Tom Liljestrand gratulerade Sari Paljakka för hennes oersättliga arbete.

Ordförande för näringslivs- och infrastrukturnämnden i Lovisa stad och ledamot i stadsfullmäktige Mikael Karlsson gratulerar Sari Paljakka för hennes ypperliga arbete i Lovisa stad.

Detta förtjänstkors är en eloge för Sari Paljakkas dedikation och yrkeskompetens, vilket varit oersättligt i utvecklingen av Lovisa stad. Sari Paljakkas prestation är en hedersbetygelse för hela staden och ett motiverande föredöme för alla dess invånare.

Lovisa stad