Lovisa stad bjuder in till byakväll i Valkom 14.2.2023 – Delta och påverka!

Det blir byakväll i Valkom tisdag 14.2.2023 klockan 18–20 i Valkom allaktivitetshus (biblioteket), Långängsvägen 62. Byakvällarna erbjuder en möjlighet att ställa frågor och framföra åsikter direkt till stadens representanter. Du får höra nyheter om aktuella ärenden gällande Valkom och stadsorganisationen. Under kvällen vill staden även bjuda in till diskussion om Valkoms styrkor och byarådgivare Li-Marie Santala från SILMU-byar rf är också på plats. Kaffeservering hör till såklart. Du kan också delta i byakvällen på distans. Välkommen!

Skogsskötselarbeten i Märlax från och med november 2022

Lovisa stads parkavdelning utför småskaliga skogsskötselarbeten på området mellan Skärgårdsvägen och Trollbergsvägen i Märlax från och med november 2022. Skogsarbeten utförs på ett litet område i taget. Skötselområdet avspärras med band, och det är förbjudet att gå in i området.

Byggnads- och miljönämndens tillsynsrundtur i Tessjö

Lovisa stads byggnads- och miljönämnd fortsätter med fasadtillsynerna i tätorterna i Lovisa och nu 5.10.2022 står Tessjö i tur. Nämnden ägnar uppmärksamhet vid olovligt byggande, osaklig lagring och byggnader som är i dåligt skick. Ur miljövårdens synvinkel beaktas det dessutom olägenhet som avfall och avfallshantering medför miljön, till exempel nedskräpning eller fara för miljöförstöring.