e-böcker

Elibs svenska e-böcker

 

Elibs e-böcker är i ePub- eller pdf-format och kan laddas ner till den egna datorn. En del e-böcker kan även läsas online, dvs. uppkopplad mot nätet utan att ladda ner ett läsarprogram. En strömmande ljudbok kan endast läsas online.

Startsida för Elib

Lånevillkor

För att låna behöver du lånekort och en PIN-kod. Lånetiden är 28 dagar. Du har möjlighet att låna en bok/vecka.

Hur fungerar det?

På e-bokssidorna under rubriken ”Så funkar det” finns det information om hur tjänsten fungerar.

 

Helle-Ellibs e-böcker

Helle-bibliotekens gamla ellibs e-bokstjänster slås nu samman till en Helle-ellibs. Om du tidigare har använt någon av ellibs e-boksamlingar Agricola, Lukas eller Porsse så ska du fr.o.m. den 1 november använda Helle-samlingen. De gamla samlingarna stänger den 30 oktober!Logga in på Helle-ellibs med ditt bibliotekskortsnummer och din pinkod. Dina nuvarande lån och reservationer borde flytta med till den nya samlingen, men det kan förekomma en viss fördröjning innan allt är överflyttat.Den nya ellibs-samlingens nätadress är www.ellibslibrary.com

Om du använder ellibs-appen ska du i framtiden logga in i Helle-samlingen! Appen hittar du i App Store eller Google Play-butiken.

I ellibs e-bokssamling kan du låna både e-böcker och e-ljudböcker för både vuxna och barn. Visste du att du nu kan lyssna på e-ljudböcker direkt i appen samt ladda ner e-böcker så att du kan lyssna på dem utan nätuppkoppling!

 

Fritt tillgängliga e-böcker

På Biblioteken.fi finns en bibliotekssida eBiblioteket där du hittar en samling med fritt tillgängliga e-böcker. I samlingen finns i huvudsak äldre finska och svenska böcker.

eBibliotekets startsida