Motionsgrupper

Lovisa fritidsbyråns trevliga innegymnastikgrupper fortsätter på hösten. Sommarjumpa i Seniorparken på tisdagar kl. 10-11.00 samt bl.a. konditionssalen i servicehuset Esplanaden är öppen under sommaren (tidtabellen finns nedan). Ha en trevlig sommar! Tilläggsinformation/frågor? Ring fritidstjänsterna, telefon 044 450 5053.

Sommarjumpa

Ledd jumpa i seniorparken i Lovisa (östra tullgatan 18) tisdagar kl. 10-11.00. Öppen och avgiftsfri grupp, kom och prova!

 

Grupperna nedan fortsätter på hösten

Salgymnastik

Hurtig gymnastik i takt till musik för seniorer i gott skick. Gymnastiken består av uppvärmning, muskelkondition och stretching med olika konditionsredskap. Ta med vattenflaska, liten handduk, bekväma kläder och gott humör. Anmälning på platsen.

Lunchjumpa

Jumpa under arbetsdagen – muskelkonditionsträning avsedd för alla! Innehåller uppvärmning, muskelträning samt stretching.

Balansgrupp

Gymnastik med hjälp av muskelkonditionsträning och balansövningar. Lovisa idrottshall.

Vattengymnastik

Rörelserna i vattnet är effektiva och mjuka. Därmed lämpar sig den ledvänliga vattengymnastiken för människor med olika förutsättningar. Vi vattenjumpar i seniorhuset Esplanaden.

Vattengymnastik start&rehab

Bekanta dig med vattenmotion. Deltagarna motionerar enligt egen kondition och ork. Olika redskap används. Både för damer och herrar.

Konditionssal

I den ledda konditionssalstimmen ingår uppvärmning, övningar på konditionssalsredskap med hjälp av en idrottsinstruktör, och slutstretching. Lämplig för nybörjare. Ta med vattenflaska, liten handduk, inneskor och idrottsklädsel.

Konditionssalen i servicehuset Esplanad

Den konditonssalen i servicehuset Esplanad har öppet vardagar kl. 7.00-16.00, de lediga tiderna syns i tidtabellen (länken nedan). Tidtabellen fås även från fritidsbyrån och finns också på dörren till konditionssalen.

Konditionssalen är utrustad med inhemska HUR-lyfttrycksmaskiner, tre maskiner för benmusklerna (fem olika rörelser) samt en Pulley-dragmaskin. Maskinerna är användarvänliga, lätta och effektiva – de lämpar sig bra för äldre, för personer med sämre kondition samt för t.ex. rörelsehindrade. OBS! På måndagar kl. 15-16.00 kan man med hjälp av fysioterapeuten bekanta sig med maskinerna.

Schema för konditionssalen i Esplanaden