Motionsgrupper

Lovisa fritidstjänsternas trevliga innegymnastikgrupper fortsätter på våren - vi kör igång säsongen tisdagen den 7.1. Kolla utbudet nedan - välkommen att röra på dig tillsammans med oss! Tilläggsinformation/frågor? Ring fritidstjänsterna, telefon 044 450 5053.

Vattenjumpagrupperna

Rörelserna i vattnet är effektiva och mjuka. Därmed lämpar den ledvänliga jumpan för människor med olika förutsättningar.  

Vattengymnastikgrupperna samlas i servicehuset Esplanaden (adr. Drottninggatan 7)

Salgymnastik

Hurtig gymnastik i takt till musik för seniorer i gott skick. Gymnastiken består av uppvärmning, muskelkondition och stretching med olika konditionsredskap. Ta med vattenflaska, liten handduk, bekväma kläder och gott humör. Anmälning på platsen. Jumporna har avgift.

 

TyKy-jumpa

För vuxna avsedd jumpa. Jumpan innehåller uppvärmning, rörelser som förbättrar funktionsförmågan samr stretching. Ta med vattenflaska, liten handduk och bekväma kläder. Vi använder oss av olika redskap, bl.a. yllestrumpor. Anmälning på platsen. Jumporna har avgift. 

Balansgrupp

Gymnastik med hjälp av muskelkonditionsträning och balansövningar. Anmälning på platsen. Jumporna har avgift. 

Konditionssal

I den ledda konditionssalstimmen ingår uppvärmning, övningar på konditionssalsredskap med hjälp av en idrottsinstruktör, och slutstretching. Lämplig för nybörjare. Ta med vattenflaska, liten handduk, inneskor och idrottsklädsel. Anmälning på platsen. Jumporna har avgift. 

Konditionssalen i servicehuset Esplanad

Den konditonssalen i servicehuset Esplanad har öppet vardagar kl. 7.00-16.00, de lediga tiderna syns i tidtabellen (länken nedan). Tidtabellen fås även från fritidsbyrån och finns också på dörren till konditionssalen.

Konditionssalen är utrustad med inhemska HUR-lyfttrycksmaskiner, tre maskiner för benmusklerna (fem olika rörelser) samt en Pulley-dragmaskin. Maskinerna är användarvänliga, lätta och effektiva – de lämpar sig bra för äldre, för personer med sämre kondition samt för t.ex. rörelsehindrade. OBS! På måndagar kl. 15-16.00 kan man med hjälp av fysioterapeuten bekanta sig med maskinerna.

Veckoschema för seniorkonditionssalen