Evenemang och lokaler

På biblioteken ordnas evenemang av olika slag – till exempel utställningar, författarbesök och verkstäder. På biblioteket kan man också boka möteslokaler eller ett studierum (huvudbiblioteket).

De evenemang som Lovisa bibliotek ordnar finns i Lovisas evenemangskalender

Utställningsområde i huvudbibliotekets nedre våning, Trappgalleriet och arbetslokaler

I huvudbiblioteket kan man ordna utställningar antingen i nedre våningens utställningsområde eller i det mindre Trappgalleriet.

Utställningsområdet i nedre våningen

Utställningsområdet i huvudbibliotekets nedre våning är reserverad för utställningar riktade till skolorna två gånger om året, på hösten och våren. Övriga tider kan utställningsområdet bokas genom att fylla i och lämna in den bifogade ansökan till biblioteket. Ansökning för utställningsområdet i Lovisa huvudbibliotek

I lokalen finns tavelskenor och skenkrokar för upphängning av verk. Även några vitriner, bokhyllor och små bord finns till förfogande.

Trappgalleriet

I Trappgalleriet kan lätta verk fästas till exempel med magneter på fanerskivorna på väggen. Fanerskivornas storlek: 130 x 190 cm, 130 x 85 cm och 100 x 190 cm.

Länk till ansökning av huvudbibliotekets utställningsområde:

Närmare information: Tapani Häkkinen | Bibliotekschef | 040 778 6385 tapani.hakkinen@loviisa.fi

Arbetslokaler

I Lovisa huvudbibliotek finns två arbetslokaler som kan bokas. Det mindre studierummet lämpar sig för arbete ensam eller i par, mötesrummet för arbete i grupp. Mötesrummet rymmer cirka 10 personer. I rummet finns ett stort bord, stolar och en smart-tv.

Lokalerna kan bokas avgiftsfritt vid huvudbibliotekets kundservicedisk, per telefon (044 723 02 42) eller per e-post loviisankirjasto@loviisa.fi.

Lokalerna får också användas utan bokning, om de råkar vara lediga.

Närbiblioteken:

Man kan höra sig för om närbibliotekens lokaler direkt hos närbiblioteken.