Evenemang och lokaler

På biblioteken ordnas evenemang av olika slag – till exempel utställningar, författarbesök och verkstäder. På biblioteket kan man också boka möteslokaler eller ett studierum (huvudbiblioteket).

De evenemang som Lovisa bibliotek ordnar finns i Lovisas evenemangskalender

Utställningsområden och arbetslokaler

I huvudbiblioteket kan man ordna utställningar antingen i nedre våningens utställningsområde eller i det mindre Trappgalleriet.

Utställningsområdet i nedre våningen

Utställningsområdet i huvudbibliotekets nedre våning är reserverad för utställningar riktade till skolorna två gånger om året, på hösten och våren. Övriga tider kan utställningsområdet bokas genom att fylla i och lämna in den bifogade ansökan till biblioteket: Ansökning för bibliotekets utställningsområden

I lokalen finns tavelskenor och skenkrokar för upphängning av verk. Även några vitriner, bokhyllor och små bord finns till förfogande.

Trappgalleriet

I Trappgalleriet finns det tavelskenor och skenkrokar för upphängning av verk. Utställningsutrymmet kan bokas genom att fylla i och lämna in ansökningsblanketten till biblioteket.

Länk till ansökning av huvudbibliotekets utställningsområde:

Närmare information: Jessica Gröning | Biblioteksfunktionär | jessica.groning@loviisa.fi

Arbetslokaler

I Lovisa huvudbibliotek finns två arbetslokaler som kan bokas. Det mindre studierummet lämpar sig för arbete ensam eller i par, mötesrummet för arbete i grupp. Mötesrummet rymmer cirka 10 personer. I rummet finns ett stort bord, stolar och en smart-tv.

Lokalerna kan bokas avgiftsfritt vid huvudbibliotekets kundservicedisk, per telefon (044 723 02 42) eller per e-post loviisankirjasto@loviisa.fi.

Lokalerna får också användas utan bokning om de råkar vara lediga.

Närbiblioteken

I närbiblioteken finns det utställningsutrymmen som kan bokas genom att fylla i ansökningsblanketten och lämna den på biblioteket. Man kan också höra sig för om närbibliotekens lokaler direkt hos närbiblioteken. I närbibliotekens utrymmen finns det tavelskenor och skenkrokar för upphängning av verk.