Utställningar

Lovisa stads kulturhus är fullt av konst, evenemang, historia och upplevelser. I Almska Gården ordnas flera tillfälliga utställningar året om.

Öppen Ateljee -utställning på Almska gården 5.10—30.11.2019

Kom och rita på väggarna! Öppen Ateljé är en samhällskonst-utställning som hyllar kreativiteten, målandet och tecknandet, och som helhetligt engagerar besökarna eftersom det är de som skapar innehållet i utställningen. Almska gården fungerar som ett öppet utrymme var alla besökarna får skapa konst och utställningen växer och förändras under hela utställnings perioden.

Utställningen hyllar konsten genom att erbjuda en inspirerande och kreativ ateljéomgivning var alla har möjlighet att spendera tid, skapa konst och vara konstnärer. Utställningen innefattar en sal med stilleben, ett “tavelkritsrum”, en skulptursal, en själporträtthörna, och ett ljuskonstrum. Det finns olika materialer till förfogande bl.a. papper, kritor, pennor, kol, lera, och alla alster hängs upp runt om i utrymmen, rakt på väggarna. Alla kan hitta sitt egen sätt att delta; att betrakta de andras skapelser och njuta av stämningen, att göra en liten skiss, eller att verkligen spendera tid i utrymmet — använda det som en riktig ateljé, fast varje dag!

Utställningens huvudteman är hyllning av kreativitet, lokala styrkor, och samarbete. Här skapas möjligheter för alla lovisabor att skapa konst. Vi strävar efter samarbeten med lokala aktörer och företag och erbjuder dem positiv synlighet. All verksamhet är gratis och materialen finns till förfogande på plats. En del av verksamheten är ledd, det är möjligt att varje vecka arbeta under ledning av en konstnär.

 

Utställningen är en del av Målarförbundets riksomfattande 90- års jubileumsveckor, info: https://www.painters.fi/90-vuotisjuhla

 

Öppet ti-lö kl 12-17

Utställningen ordnas av Stödföreningen för Lovisa Konstcentrum rf i sammarbete med Målarförbundet och Loviisa Contemporary.