Utställningar

Lovisa stads kulturhus är fullt av konst, evenemang, historia och upplevelser. I Almska Gården ordnas flera tillfälliga utställningar året om.

TransFolk Exhibition -utställning 4.7.-29.9.2019. Almska gården, Lovisa

Vernissage 4.7. kl 18:00

 

TRANSFOLK UTSTÄLLNING PÅ ALMSKA GÅRDEN

 

TransFolk festivalen har kuraterad konstnärer av olika konstformer till residensen i Lovisa under två års tid i ett givande samarbete med Lovisa Gästatlejé. Utställningen TransFolk Exhibition, som öppnas på 4. juli, gör utvalda helheten synnerlig, när konstverk från alla konstnärer som var med hängas upp på Almska gården. Dessutom internationella residenskonstnärer kommer några finska konstnärer, som deltog i festivalen, att visas på utställningen, samt resultat av olika verkstäder som ordnades i olika skolor i Lovisanejden.

 

TransFolk utställningens tema är samma som festivalens: prefix trans betyder korsning av olika gränser och normkritik, folk hänvisar till folk kultur och att göra saker tillsammans, och TransFolk betyder att tillhöra (eller inte) samhället eller någon grupp.

 

Utställningens vernissage är på torsdag 4.7.2019 kl 18:00 och som en del av Final Destination -evenemangets program är vernissagen öppet för alla och gratis. Direkt efter vernissagen kl 19:30 börjar en klubb-kväll med Mirella Pendolin som programledaren.